Broccoli met varkensvlees en amandelen
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 475 kcal
- 37 g eiwit
- 34 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 300 g broccoli
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels, in dunne reepjes
- 2 eetlepels boter of margarine
- 80 g roomkaas met kruiden
- 150 g umer
Bereiden
Rooster de amandelen in een droge koekenpan in ca. 2 minuten lichtbruin.
Snijd de stronk van de broccoli in dunne plakjes en verdeel de roosjes in kleinere stukjes. Kook de plakjes broccoli ca. 5 minuten in water met zout. Giet ze af.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de broccolistronkjes en -roosjes toe en bak het geheel al omscheppend ca. 3 minuten.
Roer de roomkaas met de umer los en schep het mengsel door het gerecht. Verwarm het geheel ca. 2 minuten en breng op smaak met peper. Strooi als laatste de amandelen erover. Lekker met spaghetti.
Bron
Het recept 'Broccoli met varkensvlees en amandelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yuliya Gontar | Shutterstock.com