Broccoli met varkensvlees en amandelen

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 475 kcal
  • 37 g eiwit
  • 34 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 300 g broccoli
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 80 g roomkaas met kruiden
  • 150 g umer

Bereiden

Rooster de amandelen in een droge koekenpan in ca. 2 minuten lichtbruin.

Snijd de stronk van de broccoli in dunne plakjes en verdeel de roosjes in kleinere stukjes. Kook de plakjes broccoli ca. 5 minuten in water met zout. Giet ze af.

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de broccolistronkjes en -roosjes toe en bak het geheel al omscheppend ca. 3 minuten.

Roer de roomkaas met de umer los en schep het mengsel door het gerecht. Verwarm het geheel ca. 2 minuten en breng op smaak met peper. Strooi als laatste de amandelen erover. Lekker met spaghetti.

Bron

Het recept 'Broccoli met varkensvlees en amandelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yuliya Gontar | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Broccoli recept tips

Reacties op dit recept

  • barbaraDit recept moet al heel oud zijn. Want umer woprdt al jarenlang niet meer verkocht in Nederland. (Tot mijn grote spijt). Ik zou niets kunnen bedenken dat umer benadert en weet dus niet wat voor zuivel ik dus ipv umer kan nemen.

    • Hennie Boursin cuisine

    reageren