Gesauteerde broccoli en boontjes van Marcus Wareing
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote stronk broccoli, in kleine roosjes en de stronkjes schuin afgesneden
- 200 g haricots verts, aan één kant afgehaald
- 3 eetlepels olijfolie, plus extra voor het besprenkelen
- 10 ongezouten cashewnoten, overlangs gehalveerd
- 10 verse amandelen, gedopt en overlangs gehalveerd
Bereiden
Vul een grote kom voor de helft met koud water en een handje ijsklontjes. Zet de kom opzij.
Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout en de broccoliroosjes toe. Breng het water weer aan de kook en laat de broccoli 1 minuut zachtjes koken. Giet de broccoli af en leg de roosjes even in het ijswater. Herhaal dit met de haricots verts. Laat beide groenten uitlekken en leg ze op een droge doek.
Schenk de olie in een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe zodra je ziet dat de olie gaat walmen en schep ze om tot ze rondom bruin zijn. Doe de broccoli erbij en sauteer die 2 minuten voordat je de haricots verts toevoegt. Sauteer alles nog 2 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de amandelen erdoor.
Strooi wat zeezout over de groenten, sprenkel er een beetje olijfolie over en serveer.
Maak je gerecht perfect
'Je kunt groene groenten het beste in kokend water blancheren voordat je ze gaat sauteren, want dan worden ze sneller gaar in de hete olie zonder te verbranden. Ze blijven mooi groen als je ze direct na het blancheren in ijswater afkoelt. Hierdoor stopt het gaarproces en verandert de kleur niet meer. Als je krokante cashewnoten en verse amandelen aan broccoli en boontjes toevoegt, krijgen deze twee eenvoudige groene groenten een enorme oppepper. Je kunt niet meer stoppen met eten.' - Marcus Wareing
Kookboek
Het recept 'Gesauteerde broccoli en boontjes van Marcus Wareing' is afkomstig uit het kookboek...
Maak de perfecte...
Marcus Wareing
Marcus Wareing is een van de beste jonge Britse koks. In 'Maak de perfecte…' beschrijft hij meer dan 80 populaire recepten: tomaten-soep, visburgers, roast beef... lees verder
© InmercBroccoli tips
Reacties op dit recept
- Danny Ik vond het erg moeilijk, de boontjes en broccoli waren te rauw, ze moeten wellicht toch 1 a 2 minuutjes langer dan aangegeven. De nootjes zijn me te zwart geworden. Al met al mislukt, maar het kan aan mij hebben gelegen.
- Barbara De volgorde klopt niet. Je moet éérst de haricots verts doen en daarna pas de broccoli. En 1 a 2 minuutjes koken is ook te lang. Gewoon snel blancheren en dan even kort sauteren. Wederom: EERST de haricots verts, daarna de broccoli erbij. En vooral alles snel doen. De nootjes, daar moet je echt even bij blijven. Tip: doe de nootjes even met sesamolie: heerlijk!