Gesmoorde broccoli van Onno Kleyn
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- paar teentjes knoflook
- olijfolie
Bereiden
Verwijder van de broccoli alleen het lelijke eind van de steel, maar laat de rest zitten. Verdeel de stronk nu vanuit de roosjes in de lengte in stukken, zodat je een aantal strips steel met een roos eraan krijgt.
Kneus de knoflookteentjes en doe die met een scheutje olijfolie in de koekenpan. Doe er de broccoli bij en bak alles zachtjes. Zorg er trouwens voor dat de pan goed horizontaal staat, anders loopt de olie naar een kant en dan bakt het niet gelijkmatig.
Giet nu een klein beetje water in de pan, iets van twee eetlepels, voeg zout toe en sluit af met een deksel. Laat de broccoli op een redelijk laag vuur garen en draai nog eens om. Een minuut of 10 is genoeg.
Opmerking
'Groenten in water koken is eigenlijk doodzonde, want bij het afgieten verdwijnt niet alleen water, maar ook smaak. Met deze smoormethode zul je zien hoe lekker broccoli eigenlijk kan zijn!' - Onno Kleyn
Kookboek
Het recept 'Gesmoorde broccoli van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Reiskookboek Frankrijk
Onno Kleyn
Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Franse en Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck