Gesmoorde broccoli van Onno Kleyn

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • paar teentjes knoflook
  • olijfolie

Bereiden

Verwijder van de broccoli alleen het lelijke eind van de steel, maar laat de rest zitten. Verdeel de stronk nu vanuit de roosjes in de lengte in stukken, zodat je een aantal strips steel met een roos eraan krijgt.

Kneus de knoflookteentjes en doe die met een scheutje olijfolie in de koekenpan. Doe er de broccoli bij en bak alles zachtjes. Zorg er trouwens voor dat de pan goed horizontaal staat, anders loopt de olie naar een kant en dan bakt het niet gelijkmatig.

Giet nu een klein beetje water in de pan, iets van twee eetlepels, voeg zout toe en sluit af met een deksel. Laat de broccoli op een redelijk laag vuur garen en draai nog eens om. Een minuut of 10 is genoeg.

Opmerking

'Groenten in water koken is eigenlijk doodzonde, want bij het afgieten verdwijnt niet alleen water, maar ook smaak. Met deze smoormethode zul je zien hoe lekker broccoli eigenlijk kan zijn!' - Onno Kleyn

Kookboek

Het recept 'Gesmoorde broccoli van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Frankrijk

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Franse en Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Broccoli tips

Reacties op dit recept

  • jacob Ik hou totaal niet van broccoli en mijn vrouw is er gek op maar ze had nog nooit zo lekkere gehad als deze...
  • Caren Heerlijk, in dit recept is er niets te bekennen van dat muffige van gekookte broccoli!
  • Ego Sinds ik deze bereidingswijze ken, doe ik het nooit anders meer. Vele malen lekkerder, frisser en geen koollucht in huis! Met bloemkool werkt het net zo perfect! Wel eerst de knoflook licht fruiten, want als je alles tegelijk gaat smoren, wordt het toch nog muffig en heb je die vieze koollucht weer in huis.
  • Frank Heeeerlijk!
  • Jelly In plaats van water en zout heb ik kippenbouillon toegevoegd. Nog lekkerder!
  • Edith Zo simpel en heel smakelijk!