Champignons met spek (tapas)
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,1
- Hapje
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 g rookspek of ham, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g kleine, witte champignons
- 125 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er het spek of de ham 2-3 minuten in.
Voeg de knoflook en champignons toe en meng goed. Voeg de wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep er de peterselie door en laat 3-4 minuten sudderen tot de wijn bijna volledig verdampt is en de champignons gaar zijn.
Neem van het vuur en dien onmiddellijk op.
Kookboek
Het recept 'Champignons met spek (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas bij jou of bij mij thuis
Richard Tapper
Van Madrid en Sevilla tot Barcelona staan spanjaarden vroeg in de avond in tapasbars te genieten van een droge knisperige sherry en allerlei hapjes, oftewel tapas... lees verder
© Good Cook