Blauwe kaasmousse verpakt in courgette
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 340 kcal
- 10 g eiwit
- 32 g vet
- 6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 blaadjes witte gelatine
- 150 g zachte blauwschimmel kaas (Castello blue)
- 125 ml slagroom
- 25 g walnoten, heel fijngehakt
- 1 dikke courgette
- olijfolie
- 4 kleine tomaten, in heel dunne plakjes
- 4 takjes basilicum
Voorbereiden
Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Verwarm 2 eetlepels water in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerende op in het hete vocht.
Prak in een diep bord de blauwe kaas fijn en roer de gelatine erdoor. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel het kaasmengsel en de walnoten erdoor. Laat de kaasmousse in de koelkast minstens anderhalf uur opstijven.
Bereiden
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in 12 lange dunne en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk de repen courgette dun met olijfolie en rooster ze op een gloeiend hete grillplaat of grillpan zodat er mooie bruine strepen op komen. Laat de courgette uitlekken op keukenpapier.
Leg vier keer 3 repen courgette kruislings over elkaar. Schep in het midden met een ijstang een bolletje kaasmousse. Vouw de courgetterepen om de kaasmousse. Leg de pakketjes omgekeerd op vier borden en verdeel er de plakjes tomaat en blaadjes basilicum eromheen.
Extra benodigd
Grillplaat of grillpan, ijstang
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Bron
Het recept 'Blauwe kaasmousse verpakt in courgette' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com