Blauwe kaasmousse verpakt in courgette

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 340 kcal
  • 10 g eiwit
  • 32 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 150 g zachte blauwschimmel kaas (Castello blue)
  • 125 ml slagroom
  • 25 g walnoten, heel fijngehakt
  • 1 dikke courgette
  • olijfolie
  • 4 kleine tomaten, in heel dunne plakjes
  • 4 takjes basilicum

Voorbereiden

Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Verwarm 2 eetlepels water in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerende op in het hete vocht.

Prak in een diep bord de blauwe kaas fijn en roer de gelatine erdoor. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel het kaasmengsel en de walnoten erdoor. Laat de kaasmousse in de koelkast minstens anderhalf uur opstijven.

Bereiden

Schaaf de courgette met een kaasschaaf in 12 lange dunne en dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk de repen courgette dun met olijfolie en rooster ze op een gloeiend hete grillplaat of grillpan zodat er mooie bruine strepen op komen. Laat de courgette uitlekken op keukenpapier.

Leg vier keer 3 repen courgette kruislings over elkaar. Schep in het midden met een ijstang een bolletje kaasmousse. Vouw de courgetterepen om de kaasmousse. Leg de pakketjes omgekeerd op vier borden en verdeel er de plakjes tomaat en blaadjes basilicum eromheen.

Extra benodigd

Grillplaat of grillpan, ijstang

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Bron

Het recept 'Blauwe kaasmousse verpakt in courgette' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • hermaDit heet een vegetarisch recept te zijn. Daar horen geen gelatineblaadjes in!

    • hendrikEr van sterven zal je niet hé maar als je verder leest zie je agar agar staan :) :) :)

    reageren

  • redactie okoko receptenVandaar ook de opmerking onderaan het recept: 'gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine'.

    reageren

  • josefineik was net op zoek naar iets met courgette, en ik ben gek op roquefort, helemaal top, ga het morgen experimenteren, helemaal goed, bedankt!! O, nog een vraagje, waarom staat Ramon Beuk er niet op bij de Cheffs? die kookt zo leuk vind ik, echt een passionaat, of passionata.....

    reageren

  • josefineWat helemaal hip is nu, is iets een Bonbon te noemen, dus misschien een suggestie "Courgettebonbon gevuld met Roquefort"

    reageren