Courgettetaart met geitenkaas
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor het deeg
- 250 g bloem
- 125 g boter
- 50 ml water
- 5 g zout
- voor de vulling
- 2 dunne stevige courgettes (ca. 10 cm)
- 2 takjes basilicum
- 2 eieren
- 250 g zachte geitenkaas
- 50 g geraspte gruyère
Bereiden
Meng de ingrediënten voor het deeg snel door elkaar. Voeg zoveel water toe dat een stevig deeg ontstaat. Leg dit toegedekt even in de koelkast.
Snij de courgettes in dunne plakjes. Hak de basilicum grof en meng met de eieren, de geitenkaas en zout en peper.
Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed er een ingevette, lage taartvorm mee. Leg bakpapier in de vorm en doe er gedroogde boontjes in (= blind bakken). Bak het deeg 10 minuten in een warme oven lichtbruin.
Haal de vorm uit de oven en haal de boontjes en het papier eruit. Doe het ei-kaasmengsel in de vorm. Verdeel de courgettes over het kaasmengsel en strooi de gruyère eroverheen. Zet de taart ruim een half uur in een warme (180 °C) oven. De taart is warm of lauw het lekkerst.
Extra benodigd
Taartvorm, bakpapier, blindbakvulling
Kookboek
Het recept 'Courgettetaart met geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Franse keukenklassiekers
Manfred Meeuwig
In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. Dit zijn gerechten die je graag maakt... lees verder
© Uitgeverij Terra