Courgette met fontinakaas
bereiden
Ingrediënten
- 2 courgettes, middelgroot
- 350 g trostomaten, ontveld en in kleine blokjes
- 4 eetlepels broodkruim
- 4 witte boterhammen zonder korstjes
- 40 g boter
- 100 g fontinakaas, in plakjes
- 1 eetlepel oregano, gehakt
Bereiden
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en deel elke helft in tweeën. Verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
Meng de tomatenblokjes met het broodkruim en breng op smaak met zout en peper. Doe de helft van het mengsel in de courgettes en bewaar de andere helft.
Snijd de boterhammen schuin doormidden, zodat er 8 driehoeken ontstaan. Bak het brood bruin in de boter.
Bedek de stukken brood met de fontinakaas. Leg hierop de andere helft van het tomaat-broodkruimmengsel.
Bak de courgettes in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 ºC. Bestrooi de courgettes met de gehakte oregano.
Kookboek
Het recept 'Courgette met fontinakaas' is afkomstig uit het kookboek...
Antipasti!
Eke Mariën
Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de... lees verder
© Caplan Books