Courgette-rolletjes met krabcrème
bereiden
Ingrediënten
- 1 courgette
- 50 g krabvlees
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ bosje bieslook, gesnipperd
- 100 ml slagroom
- paprikapoeder
Bereiden
Snijd de courgette met behulp van een mandoline of scherp koksmes in lange, dunne repen. Dompel de repen krap 1 minuut in kokend water met wat zout erin om ze soepeler te maken. Laat ze meteen schrikken onder de koude kraan en dan uitlekken op keukenpapier.
Knijp al het overtollige vocht uit het krabvlees. Doe het vlees in een schaal en voeg het citroensap, de olijfolie en het bieslook toe. Strooi er wat zout en peper over.
Klop in een andere schaal die goed koud is de room tot stijve pieken. Spatel daarna losjes het krabvlees door de geklopte room. Proef de crème en breng hem zo nodig verder op smaak.
Draai de repen courgette tot holle buisjes. Vul de buisjes met de krabcrème en plaats de rolletjes op de lepels. Garneer ze naar eigen voorkeur met wat snippers bieslook of een klein snufje paprikapoeder.
Kookboek
Het recept 'Courgette-rolletjes met krabcrème' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire hapjes
José Maréchal
In dit kookboek presenteert de gerenom-meerde Parijse chef-kok José Marechal de heerlijkste hartige en en zoete fijne hapjes. In een eenvoudige amuselepel weet hij... lees verder
© Good CookCourgette tips
Reacties op dit recept
- inez Goed.