Geroosterde courgette met cannellinidip

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 courgettes, in dikke plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie, plus extra voor het besprenkelen
  • sap van ½ citroen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 blik (400 g) cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 theelepel za'atar (specerijenmengsel)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Verdeel de plakjes courgette over twee bakplaten, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schuif de platen in de oven en bak de courgettes in 20-25 minuten goudbruin en zacht. De onderkant van de plakjes lijkt vaak veel sneller bruin te worden, dus controleer na 10-15 minuten en keer ze zo nodig.

Pureer met een staafmixer twee derde van de geroosterde courgettes met de rest van de olijfolie, het citroensap, de knoflook, tahin en cannellinibonen tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de dip in een kom en leg de resterende plakjes courgette erop. Bestrooi met de za'atar en besprenkel met de extra olijfolie.

Extra benodigd

Staafmixer

Opmerking

Deze dip lijkt op hummus en is erg lekker als je hem, warm of koud, eet bij zacht platbrood of rauwkost. Za'atar is magisch - bestrooi er ook eens je gebakken vis, geroosterde groenten en/of salades mee.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde courgette met cannellinidip' is afkomstig uit het kookboek...

Ingeblikt

Lola Milne

Koken uit blik is snel, makkelijk, goedkoop en gezond. En je hebt bijna altijd wel wat blikken in huis. Dus plunder je voorraadkast, want je kunt een hoop bijzonders maken met die blikjes! Combineer wat voorraadkastbasics met enkele verse... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!