Gebakken courgettebloemen
bereiden
Ingrediënten
- 1 (vrije uitloop) ei
- 35 g bloem
- 125 ml melk
- zonnebloemolie, om in te frituren
- 16 courgettebloemen
- 60 g dille, fijngehakt
- knoflookyoghurt, voor erbij
Bereiden
Kluts het ei met een snufje zout, de bloem en de melk in een grote mengkom tot een glad beslag.
Verhit ongeveer 2,5 cm zonnebloemolie in een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur.
Haal telkens drie of vier courgettebloemen door het beslag en bak ze 2-3 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege om. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Strooi er een plukje dille over en serveer ze heet. Geef de knoflookyoghurt er in een apart kommetje bij.
Tip
Courgettebloemen zijn in de lente en zomer verkrijgbaar bij de betere groentewinkel. Als er kleine vruchtjes aan de bloem zitten, moet je de hoeveelheid beslag verdubbelen om die ook een jasje te geven.
Opmerking
'Er zijn veel manieren om deze bloemen klaar te maken. Je kunt ze vullen of frituren, maar dit is de snelste en gemakkelijkste bereidingswijze. In Turkije worden ze zowel bij de lunch als het avondeten gegeten.' - Sevtap Yüce
Kookboek
Het recept 'Gebakken courgettebloemen' is afkomstig uit het kookboek...
Turks tafelen
Sevtap Yüce
In 'Turks tafelen' neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op
... lees verder © Uitgeverij Terra