Taart van gevulde courgettebloemen
bereiden
Ingrediënten
- 100 g rundergehakt
- 100 g Toscaanse worst, ontveld
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 4-5 blaadjes dragon, gehakt
- 6 eieren
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1-2 eetlepels broodkruimels (desgewenst)
- 12 grote courgettebloemen, zonder stampers
- boter, om in te vetten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 eetlepels tomatensaus
Bereiden
Meng het rundergehakt en het worstvlees met de knoflook, dragon en 1 van de eieren in een kom. Houd 2 eetlepels van de Parmezaanse kaas apart, doe de rest ook in de kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Werk alles met een houten lepel door elkaar en voeg zo nodig geleidelijk aan de broodkruimels toe. Vul de courgettebloemen met het mengsel.
Verhit de oven tot 180 °C / gasovenstand 4 en vet een rond cakeblik van 20 cm in met boter.
Verhit de olie in een pan, doe er de uitjes bij en laat ze al roerend 5 minuten op laag vuur bakken. Leg voorzichtig de gevulde courgettebloemen in de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn en de vulling gaar is. Schep ze met een schuimspaan in de geprepareerde vorm.
Klop de resterende eieren met de rest van de Parmezaanse kaas en de tomatensaus in een kom door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en schenk het mengsel in de vorm. Zet de vorm 20 minuten op een bakplaat in de oven tot het mengsel gestold is. Haal de vorm uit de oven, laat hem 5 minuten staan, stort de taart en zet hem direct op tafel.
Extra benodigd
Cakeblik (Ø 20 cm)
Opmerking
Courgettebloemen zijn in heel Toscane en in het midden van Italië populair. Ze worden gevuld of gefrituurd, maar ook veel gebruikt als vulling voor omeletten. Bij gebrek aan courgettebloemen zijn pompoenbloemen een uitstekend alternatief.
Kookboek
Het recept 'Taart van gevulde courgettebloemen' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Toscane
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel Toscane' bevat zowel authentieke regionale recepten als lokale tradities, klassieke wijnen en speciaalzaakjes. Van ravioli uit Siena, konijn uit
... lees verder © Van Dishoeck