Doperwten soufflé
bereiden
Bevat per portie
350 kcal
16 g eiwit
24 g vet
19 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 450 g diepvries doperwtjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel munt of basilicum, fijngehakt
- 3 eetlepels crème fraîche
- 50 g geitenkaas, geraspt
- 4 eieren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm de olijfolie in een pan. Schep de ui, knoflook, doperwtjes, peterselie en munt erdoor. Laat de doperwtjes op zacht vuur ontdooien.
Pureer de doperwtjes met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de crème fraîche en geitenkaas erdoor.
Splits de eieren en roer de dooiers door de doperwtenpuree. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de doperwtenpuree. Vet een souffléschaal in en schep het eimengsel erin.
Laat de soufflé in de oven in ca. 25-30 minuten mooi rijzen en lichtbruin worden. De buitenkant is dan knapperig en de binnenkant nog smeuïg.
Lekker met krielaardappeltjes en een frisse salade.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine, souffléschaal
Het recept 'Doperwten soufflé' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Stepanek Photography | Shutterstock.com
Doperwten tips
Reacties op dit recept
- Richard Ben gek op soufflees!
- Astrid Doorsnee souffleevorm?
- Anke Verrassend lekker! Wauw