Romige doperwtenpuree

  • 3 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 230 kcal
  • 8 g eiwit
  • 14 g vet
  • 22 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 pak diepvries doperwtjes (450 g)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels basilicum

Bereiden

Smelt de boter in een pan en schep de uienringetjes en de doperwten erdoor. Voeg een klein scheutje water toe en smoor de doperwtjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer de doperwtjes in de keukenmachine.

Doe de doperwtenpuree terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper toe en warm het geheel nog even zachtjes door. Schep de basilicum er op het laatste moment door. Lekker bij een tartaartje.

Extra benodigd

Keukenmachine

Bron

Het recept 'Romige doperwtenpuree' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbro Bergfeldt | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Doperwten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!