Romige doperwtenpuree
- 3 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 230 kcal
- 8 g eiwit
- 14 g vet
- 22 g koolhydraten
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 pak diepvries doperwtjes (450 g)
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels basilicum
Bereiden
Smelt de boter in een pan en schep de uienringetjes en de doperwten erdoor. Voeg een klein scheutje water toe en smoor de doperwtjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer de doperwtjes in de keukenmachine.
Doe de doperwtenpuree terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper toe en warm het geheel nog even zachtjes door. Schep de basilicum er op het laatste moment door. Lekker bij een tartaartje.
Extra benodigd
Keukenmachine
Bron
Het recept 'Romige doperwtenpuree' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbro Bergfeldt | Shutterstock.com