Falafel van tuinbonen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 500 g gedroogde tuinbonen, (Egyptische ful nabed bonen, bij sommige Turkse of Marokkaanse winkels verkrijgbaar)
- 1 bosje platte peterselie
- 2 kleine rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderzaad
- ½ theelepel bakpoeder
- olie voor het frituren
- voor het serveren
- geraspte wortels
- plakjes gebakken aubergine
- slierten rodekool of witte kool
- harissa
- yoghurt met verse munt
- pitabroodjes
Voorbereiden
Leg een dag van tevoren de tuinbonen te weken in koud water.
Bereiden
Giet de bonen de volgende dag af en dubbeldop ze als dat al niet eerder gedaan is. Draai ze (of nog beter, stamp ze langzaam in een vijzel) met de peterselie, uien, knoflook, specerijen en een snufje zout en peper in een keukenmachine. Voeg het bakpoeder toe en draai nog even. Het beslag moet goed gemengd en soepel zijn. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Vorm het beslag tot balletjes of kleine platte koekjes van ca. 4 cm doorsnee. Laat weer 15 minuten rusten. Frituur de balletjes of koekjes dan in de hete olie in de frituurpan tot ze goudgeel zijn.
Extra benodigd
Keukenmachine of vijzel
Kookboek
Het recept 'Falafel van tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...
Balletjes
Keda Black
Rol wat smeuïge ingrediënten tot balletjes, panneer ze en zet ze op het vuur. Wat een fijne smaak in een of twee hapjes! Perfecte ideeën om restjes op te... lees verder
© Good Cook