Gado gado-slabootjes
- 16 stuks
- 15 min
- waardering 8,5
- Hapje
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g taugé, schoongemaakt
- ½ komkommer
- 4 eieren, hardgekookt, grof geprakt
- 100 g haricot verts, in kleine stukjes, geblancheerd
- romaine sla, alleen de blaadjes, gewassen, uitgelekt
- pindasaus
- gebakken uitjes
Bereiden
Doe de taugé in een kom, giet er kokend water over en week de taugé 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.
Was de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
Vul de slablaadjes. Schep op ieder slablaadje een beetje taugé, komkommer, ei en haricot verts. Schep wat pindasaus op de vulling en garneer met gebakken uitjes. Serveer de slabootjes op kamertemperatuur.
Kookboek
Het recept 'Gado gado-slabootjes' is afkomstig uit het kookboek...
Planken met een Indische twist
Francis Kuijk
'Planken met een Indische twist', het nieuwste boek van Francis Kuijk: hartige en zoete hapjes voor elke gelegenheid. Planken met mooie smaakcombinaties waarmee je goede sier maakt bij je familie en vrienden. Ga aan de slag, ontdek dat... lees verder
© Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen