Gado gado met tofu
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 320 g fijngesneden Chinese kool
- 8 kleine aardappelen (320 g)
- 2 bijgesneden maïskolven (500 g), in stukken
- 200 g sperziebonen, gehalveerd
- 1 grote wortel (180 g), in plakjes
- 2 komkommertjes (260 g), diagonaal in plakjes
- 1 kleine ananas (800 g), in stukjes
- 160 g taugé
- 150 g gebakken tofu, in blokjes
- 4 hardgekookte eieren, gehalveerd
- voor de pindasaus
- 375 g pindakaas met stukjes noot
- 250 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 theelepels suiker
- 125 ml kokosmelk
Bereiden
Kook of stoom de kool, aardappels, maïs, boontjes en wortel afzonderlijk beetgaar of gebruik hiervoor de magnetron. Snijd de aardappels in stukken.
Roer voor de pindasaus in een steelpan pindakaas, bouillon, sojasaus, citroensap, sambal, knoflook en suiker door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus al roerend 1 minuut koken en een beetje indikken. Roer de kokosmelk door de saus en breng weer aan de kook. Doe de saus in een kom.
Rangschik de gare groenten, de komkommer, ananas, taugé, tofu en eieren op een grote schaal. Geef de pindasaus er apart bij. Serveer met gekookte rijst.
Tip
Voor dit recept wordt voorverpakte gebakken tofu uit de supermarkt gebruikt, maar u kunt natuurlijk ook zelf stevige blokjes tofu lichtbruin bakken in een laagje plantaardige olie. Laat de blokjes goed uitlekken op een laag keukenpapier.
Kookboek
Het recept 'Gado gado met tofu' is afkomstig uit het kookboek...
Indonesisch
diverse auteurs
Haal het exotische Indonesië uw keuken binnen met deze tongstrelende verzameling recepten. Geniet van zalige saté, nasi goreng of gado gado, of laat u verleiden door... lees verder
© De Lantaarn