Gevulde courgette met gehakt en bosui
- 2 personen
- 50 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
bevat per portie
- 410 kcal
- 28 g eiwit
- 28 g vet
- 11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 theelepels oregano
- ½ theelepel kaneel
- 250 g lams- of rundergehakt
- 250 ml bouillon
Bereiden
Halveer de courgette in de lengte, schep het vruchtvlees tot op ¾ cm van de wand eruit en hak dit heel fijn. Fruit het vruchtvlees glazig in de hele olie.
Meng de bosui met de gefruite courgette, oregano, kaneel, zout en peper door het gehakt.
Vul de courgettehelften hoog op met het gehakt, zet ze in een lage ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem.
Bak de courgettes in een hete oven van 200 °C in ca. 30 minuten mooi bruin en gaar. Lekker met rijst.
Bron
Het recept 'Gevulde courgette met gehakt en bosui' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Katharina Weglarz | Shutterstock.com