Gevulde courgette met gehakt en bosui

  • 2 personen
  • 50 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

bevat per portie

  • 410 kcal
  • 28 g eiwit
  • 28 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 theelepels oregano
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 g lams- of rundergehakt
  • 250 ml bouillon

Bereiden

Halveer de courgette in de lengte, schep het vruchtvlees tot op ¾ cm van de wand eruit en hak dit heel fijn. Fruit het vruchtvlees glazig in de hele olie.

Meng de bosui met de gefruite courgette, oregano, kaneel, zout en peper door het gehakt.

Vul de courgettehelften hoog op met het gehakt, zet ze in een lage ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem.

Bak de courgettes in een hete oven van 200 °C in ca. 30 minuten mooi bruin en gaar. Lekker met rijst.

Bron

Het recept 'Gevulde courgette met gehakt en bosui' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Katharina Weglarz | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Gevulde courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • DinekeHet is een heerlijk gerecht. De kaneel geeft een aparte smaak.

    reageren

  • ThijsHeb het gemaakt met een versnipperd uitje, teentje knoflook en tomaatje er doorheen en heb er kaas overheen gestrooid voordat 'ie de oven in ging, erg lekker!

    reageren

  • BBeetje extra knoflook en gesnipperde paprika... Top!

    reageren