Gevulde courgette met gehakt en verse kruiden
- 4 personen
- 65 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 8 bolcourgettes
- 500 g kalfsgehakt
- 3 lente-uitjes, gesnipperd
- ½ bosje bieslook, fijngehakt
- ½ bosje kervel, fijngehakt
- 130 g geraspte, Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Was de courgettes en snijd de bovenkant eraf (ongeveer een vierde), als een soort hoedje. Hol de courgettes uit met een meloenmesje en laat een rand van ongeveer 3 millimeter over. Snijd het vruchtvlees in stukken.
Dompel de uitgeholde courgettes 3 minuten onder in een grote pan met kokend water, laat ze uitlekken en leg ze op de kop op een theedoek.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het kalfsgehakt met de uien, de kruiden, het courgettevruchtvlees, twee derde van de Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper in een kom.
Vul de courgettes met dit mengsel en plaats ze in een kleine schaal, zet ze dicht tegen elkaar aan zodat ze tijdens het bakken niet omvallen. Besprenkel de courgettes met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas. Zet vervolgens de hoedjes op de courgettes en bak ze 45 minuten in de oven.
Serveer de gevulde courgettes warm of koud, eventueel met een salade.
Tip
Kunt u geen bolcourgettes vinden? Vervang ze dan door middelgrote, lange en stevige courgettes.
Voorbereiding
Wanneer u de gevulde courgettes van tevoren wilt klaarmaken, bak ze dan wel vast in de oven en warm ze voor gebruik langzaam op, afgedekt met een stukje vetvrij papier. Bewaar de courgettes niet rauw, het gehakt kan namelijk niet te lang worden bewaard.
Kookboek
Het recept 'Gevulde courgette met gehakt en verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Larousse moestuin receptenboek
Valérie LHomme
Valérie LHomme heeft in 'Het grote Larousse moestuin receptenboek' 40 soorten groente geselecteerd. Laat je verleiden door de heerlijke gerechten met... lees verder
© Uitgeverij Lannoo