Gordon Ramsay: gevulde courgette-rolletjes
- 8 personen
- 20 min
- waardering 8,2
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- olijfolie, om erover te druppelen en in te vetten
- 250 g ricotta
- sap van ½ citroen
- scheutje extra vergine olijfolie
- handvol basilicumblad, fijngehakt
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- balsamicoazijn, om erover te druppelen
Bereiden
Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller of mandoline en haal er ongeveer veertig goede reepjes uit. Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
Meng de ricotta met het citroensap, de extra vergine olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het basilicum en de pijnboompitten erdoor. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van de courgettereep en rol deze op. Herhaal dat tot alle vulling op is. Schik de courgetterolletjes op een bord en maal er wat zwarte peper over. Druppel er wat olijfolie en wat balsamicoazijn over en serveer.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: gevulde courgette-rolletjes' is afkomstig uit het kookboek...
100% Ramsay
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay wil iedereen aan het koken krijgen en presenteert in dit fraai vormgegeven boek 25 complete menu's met een heel diverse oorsprong: Italiaans, Spaans... lees verder
© Tirion Uitgevers