Gevulde courgettes uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 3 courgettes, in de lengte doorgesneden, zaadjes verwijderd
- 100 g broodkruim
- 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1-2 middelgrote eieren, het liefst biologische of scharreleieren
- 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
- een handvol gehakte verse peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasovenstand 4). Breng een grote pan water aan de kook (de courgettes moeten er ruim in passen).
Meng in een kom het broodkruim en de parmezaan met een van de eieren, de knoflook en de peterselie. Als het mengsel te kruimelig is, doe je er precies genoeg van het tweede ei bij om het te binden. Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de courgettes ongeveer 2 minuten in het kokende water. Neem uit het water, dep droog en leg op een bakplaat. Lepel het broodkruimmengsel in de courgettehelften. Besprenkel met de olie en bak 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Tips
Voor een meer uitgesproken kaassmaak rasp je nog wat extra parmezaan over de courgettes voor ze de oven in gaan. Het broodkruimmengsel kan ook worden gebruikt om andere groenten te vullen, zoals paprika's, uien en aubergine.
Kookboek
Het recept 'Gevulde courgettes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Simply Italian
Michela, Emanuela & Romina Chiappa
'Simply Italian' is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de
... lees verder © Van Dishoeck