Gevulde courgette met gehakt en verse kruiden

4 personen
bereiden

waardering 8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 bolcourgettes
  • 500 g kalfsgehakt
  • 3 lente-uitjes, gesnipperd
  • ½ bosje bieslook, fijngehakt
  • ½ bosje kervel, fijngehakt
  • 130 g geraspte, Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Was de courgettes en snijd de bovenkant eraf (ongeveer een vierde), als een soort hoedje. Hol de courgettes uit met een meloenmesje en laat een rand van ongeveer 3 millimeter over. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Dompel de uitgeholde courgettes 3 minuten onder in een grote pan met kokend water, laat ze uitlekken en leg ze op de kop op een theedoek.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het kalfsgehakt met de uien, de kruiden, het courgettevruchtvlees, twee derde van de Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper in een kom.

Vul de courgettes met dit mengsel en plaats ze in een kleine schaal, zet ze dicht tegen elkaar aan zodat ze tijdens het bakken niet omvallen. Besprenkel de courgettes met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas. Zet vervolgens de hoedjes op de courgettes en bak ze 45 minuten in de oven.

Serveer de gevulde courgettes warm of koud, eventueel met een salade.

Tip

Kunt u geen bolcourgettes vinden? Vervang ze dan door middelgrote, lange en stevige courgettes.

Voorbereiding

Wanneer u de gevulde courgettes van tevoren wilt klaarmaken, bak ze dan wel vast in de oven en warm ze voor gebruik langzaam op, afgedekt met een stukje vetvrij papier. Bewaar de courgettes niet rauw, het gehakt kan namelijk niet te lang worden bewaard.

Kookboek

Het recept 'Gevulde courgette met gehakt en verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote Larousse moestuin receptenboek

Valérie LHomme heeft in 'Het grote Larousse moestuin receptenboek' 40 soorten groente geselecteerd. Laat je verleiden door de heerlijke gerechten met

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Gevulde courgette tips

Reacties op dit recept

  • Tamara Heerlijk recept, voor herhaling vatbaar