Gevulde courgette met gehakt en bosui

2 personen
bereiden

waardering 8,1obv 14 waarderingen

Bevat per portie

410 kcal
28 g eiwit
28 g vet
11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 theelepels oregano
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 g lams- of rundergehakt
  • 250 ml bouillon

Bereiden

Halveer de courgette in de lengte, schep het vruchtvlees tot op ¾ cm van de wand eruit en hak dit heel fijn. Fruit het vruchtvlees glazig in de hele olie.

Meng de bosui met de gefruite courgette, oregano, kaneel, zout en peper door het gehakt.

Vul de courgettehelften hoog op met het gehakt, zet ze in een lage ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem.

Bak de courgettes in een hete oven van 200 °C in ca. 30 minuten mooi bruin en gaar. Lekker met rijst.

Het recept 'Gevulde courgette met gehakt en bosui' wordt je aangeboden door . Beeld: Katharina Weglarz | Shutterstock.com

Gevulde courgette tips

Reacties op dit recept

  • Dineke Het is een heerlijk gerecht. De kaneel geeft een aparte smaak.
  • Thijs Heb het gemaakt met een versnipperd uitje, teentje knoflook en tomaatje er doorheen en heb er kaas overheen gestrooid voordat 'ie de oven in ging, erg lekker!
  • B Beetje extra knoflook en gesnipperde paprika... Top!