Gordon Ramsay: gevulde courgette-rolletjes

8 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,2obv 32 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 kleine courgettes
  • olijfolie, om erover te druppelen en in te vetten
  • 250 g ricotta
  • sap van ½ citroen
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • handvol basilicumblad, fijngehakt
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • balsamicoazijn, om erover te druppelen

Bereiden

Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller of mandoline en haal er ongeveer veertig goede reepjes uit. Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.

Meng de ricotta met het citroensap, de extra vergine olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het basilicum en de pijnboompitten erdoor. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van de courgettereep en rol deze op. Herhaal dat tot alle vulling op is. Schik de courgetterolletjes op een bord en maal er wat zwarte peper over. Druppel er wat olijfolie en wat balsamicoazijn over en serveer.

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: gevulde courgette-rolletjes' is afkomstig uit het kookboek...

100% Ramsay

Gordon Ramsay wil iedereen aan het koken krijgen en presenteert in dit fraai vormgegeven boek 25 complete menu's met een heel diverse oorsprong: Italiaans, Spaans

... lees verder

© Tirion Uitgevers

Gevulde courgette tips

Reacties op dit recept

  • Jan Willem Makkelijk om te maken en leuk als amuse. Was een succes en erg smakelijk!
  • Marga Courgette is rauw alleen lekker als hij heel klein en jong is. In dit recept moet je grotere en dus oudere courgettes hebben, want er moeten plakken van worden geschaafd. Moeten deze plakken niet eerst gebakken worden op die ingevette bakplaat voordat je er rolletjes van maakt?
  • redactie okoko recepten Marga, we hebben het nog even voor je nagekeken. Het recept is correct: de courgetterepen hoeven niet eerst (kort) te worden gebakken of gegrild. In de Engelse editie van '100% Ramsay' wordt het woord 'plate' gebruikt, in de Nederlandse editie het woord 'bakplaat'. Dat is in dit geval niet zo handig vertaald, want het schept verwarring.
  • Anneke Het lijkt me een lekker recept maar mijn gasten houden niet van ricotta. Kan ik in plaats daarvan iets anders gebruiken?
  • Tessa Heerlijk recept en makkelijk te maken. Heb bij gebrek aan ricotta monchou gebruikt, was ook heerlijk. Zelfs de kinderen vonden het lekker, maar dat kan ook komen doordat het de eerste courgette aan hun eigen plant was.
  • helene Ik denk dat je de courgetplakken toch even moet grillen of bakken, kijk maar naar de foto daarop zie je iets bruin.
    Ook andere recepten met courgetrolletjes vermelden die bewerking.
  • Clifton Dit recept heb ik verschillende keren gemaakt. En ik kan met zekerheid zeggen dat je de courgette niet hoeft te grillen. De smaak is rauw met olijfolie, peper en zout geweldig.
  • ilonka Ook ik heb dit recept al een paar keer gemaakt. Echt heerlijk! En de courgette hoeft idd niet gebakken o.i.d te worden. Lekker insmeren met olijfolie en smullen maar.
  • Haje Zolang je de courgette dun genoeg snijdt hoef je deze niet te grillen of bakken. Ik doe altijd even droogdeppen van de plakjes, dat zorgt voor minder verwatering van de smaak.