Gevulde tomaten met couscous en schapenkaas
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g couscous (grote korrel)
- 4 grote, stevige tomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 lente-uitje, gesnipperd
- enkele fijngehakte takjes koriander
- enkele fijngehakte takjes bladpeterselie
- enkele fijngehakte blaadjes munt
- 100 g geraspte harde zoute schapenkaas (bijvoorbeeld pecorino)
- gemengde sla (veldsla, kropsla, rode of Romeinse sla)
- voor de tahinadip
- 4 eetlepels sesampasta (tahina)
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- sap van 1 limoen
- 1 kleine komkommer, in blokjes
Bereiden
Verwarm de ovengrill.
Bereid de couscous en laat afkoelen.
Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit. Houd het vruchtvlees bij.
Meng de koude couscous met de olijfolie, het citroensap, het lente-uitje, de koriander, de bladpeterselie, de munt, peper en zout. Vul de tomaten met de couscous. Werk af met de geraspte schapenkaas.
Zet de tomaten enkele minuten onder de ovengrill.
Maak de tahinadip. Meng de tahina met het vruchtvlees van de tomaten, de knoflook en het limoensap. Kruid met peper en zout. Voeg de komkommerblokjes toe.
Verdeel de gemengde sla over vier borden. Leg op elk bord een gevulde tomaat. Serveer met de frisse tahinadip.
Kookboek
Het recept 'Gevulde tomaten met couscous en schapenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Vrijdag couscousdag
Rachida Ahali
Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke... lees verder
© Standaard Uitgeverij