Hutspot van Herman den Blijker
- 4 personen
- 150 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 middelgrote uien, in flinke stukken
- 1 grote winterwortel, in flinke stukken
- 2 middelgrote banaansjalotten, in middelgrote stukken
- 1 venkelknol, in schijven
- 500 g klapstuk
- 500 ml jonge rode wijn
- 1 bos platte peterselie
- 6 takjes tijm
- 100 ml kalfsfond
- 8 teentjes knoflook, gehalveerd
- 500 g aardappelen
Bereiden
Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de stukken ui, wortel, sjalot en de schijven venkelknol. De groenten mogen een beetje kleuren.
Doe het klapstuk met de groenten, de rode wijn, de peterselie, tijm en kalfsfond in een diepe pan.
Voeg de knoflook en de aardappelen toe. Schenk er zoveel water bij totdat de ingrediënten net onder staan.
Zet het deksel op de pan en laat de groenten en het vlees op een zeer laag vuur 2 uur trekken. Controleer of het vlees gaar maar niet droog is. Haal de hutspot van het vuur en laat hem afkoelen.
Breng de hutspot eventueel op smaak met wat kalfsfond en in ieder geval met zout en vers gemalen peper.
Kookboek
Het recept 'Hutspot van Herman den Blijker' is afkomstig uit het kookboek...
Peen & Ui
Herman den Blijker & Jaap van Rijn
'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast... lees verder
© Uitgeverij Carrera