Hutspot met klapstuk van doorregen runderlappen
- 4 personen
- 135 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 75 g boter
- 400 g doorregen runderlappen, in dobbelsteentjes
- 4 uien, 2 gesnipperd en 2 in ringen
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel dillezaadjes of 1 eetlepel verse dille
- 750 g aardappelen, geschild en in stukken
- 750 g winterwortel, in plakjes
Bereiden
Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees op hoog vuur snel rondom bruin. Bak de gesnipperde uien even mee. Voeg een scheutje water, de laurier, dille, zout en peper toe en laat het geheel 2 uur op laag vuur gaar stoven.
Kook intussen de aardappelen, wortelen en uiringen in weinig water met zout in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
Meng het stoofvlees en een deel van de jus met de puree tot een smeuïge stamppot. Breng de hutspot op smaak met zout en peper en geef de rest van de jus er apart bij.
Kookboek
Het recept 'Hutspot met klapstuk van doorregen runderlappen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Holland
diverse auteurs
De lekkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger' al... lees verder
© Inmerc