Kikkererwtenstoofpotje met kerstomaat en feta
bereiden
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- ½ theelepel pul biber (of ¼ theelepel gewone chilivlokken)
- ¼ theelepel pimentón
- 1 theelepel gemalen komijn
- 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 blik kikkererwten (à 400 ml), afgespoeld en uitgelekt
- een flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
- 75-100 g (schapen)feta
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, de pul biber, het paprikapoeder en de komijn 1 minuut. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg nu de kikkererwten en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 minuten pruttelen.
Roer vlak voor het serveren nog een scheut olijfolie en de rest van de peterselie erdoor. Proef en maak het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel het over 2 diepe borden en verkruimel de feta erboven.
Opmerking
'Kikkererwten. Je zou ze bijna het meest veelzijdige stukje niet-vlees noemen. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je als flexi- of vegetariër zonder kunt, laat staan als veganist. Met een blik kikkererwten zet je in een handomdraai iets voedzaams en bevredigends op tafel. Zoals dit kruidige stoofpotje. Wie nog wat extra vulling wil, kan twee holletjes maken tussen de erwten en daar 2 eieren boven breken, net zoals je bij een shakshuka doet. En het is ook helemaal geen slecht idee om er lekker korstig brood bij te geven.' - Janneke Vreugdenhil
Het recept 'Kikkererwtenstoofpotje met kerstomaat en feta' is afkomstig uit het kookboek We love groente van Janneke Vreugdenhil.
© Uitgeverij Podium.