Koolraap met rode pesto

2 personen
bereiden

waardering 8,1obv 9 waarderingen

Bevat per portie

180 kcal
3 g eiwit
17 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g koolraap, in blokjes
  • 2-3 eetlepels rode pesto (potje)
  • 100 ml bouillon

Bereiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de koolraapblokjes al omscheppend ca. 3 minuten.

Schep de pesto erdoor en voeg de bouillon toe. Smoor de koolraap met de deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar.

Het recept 'Koolraap met rode pesto' wordt je aangeboden door . Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Koolraap tips

Reacties op dit recept

  • Peter Verrassend lekker en eenvoudig. Ook met vlees zoals ik gedaan heb met bouillon met rundvlees. Ik moest het maken omdat ik niets anders in huis had dan die koolraap, maar heerlijk! Ik heb het ook nog gegarneerd met biologische zwarte olijven in kruidenolie. Ook geschikt als complete maaltijd.
  • els Koolraap is erg lekker. Gekookt, gestoofd. Maar 3 min wokken? Dan kun je het net zo goed rauw eten! Zeker een drukfout?
    • Marie-Ange Inderdaad, het vraagt toch wat gaartijd.
  • Margriet Kon geen koolraap krijgen maar met pastinaak en deel knolselderij ook erg smakelijk. Heb het met rijst gegeten waardoor portie fagioli borlotti bonen. Wordt goed gaar binnen de beschreven tijd. Heb het deksel grotendeels gesloten gehouden. Smakelijk!