Koolraap stamppot met andijvie en champignons
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 750 g koolraap, in blokjes
- 750 g aardappelen, in stukken
- 150 g magere gerookte spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g champignons, in plakjes
- 1 eetlepel boter
- 100 ml melk
- 400 g andijvie, in dunne reepjes
- nootmuskaat
Bereiden
Kook de aardappelen met de koolraap in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar.
Bak de spekblokjes uit. Fruit de ui en champignons ca. 5 minuten met de spekblokjes mee.
Giet de aardappelen met koolraap af en stamp ze fijn. Roer de boter en wat melk erdoor tot er een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot. Voeg peper en nootmuskaat toe.
Het recept 'Koolraap stamppot met andijvie en champignons' is afkomstig uit het kookboek Stamppot van diverse auteurs. © De Lantaarn