Koolrabi met feta
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 koolrabi's, van maximaal 150 g
- 100 ml olijfolie
- 1 citroen, alleen het sap
- 200 g verkruimelde feta (dus een beetje harde)
- groene Spaanse peper, ontzaad en heel fijngesneden
Bereiden
Verwijder de sprieten rondom de koolrabi's en leg ze op de barbecue boven de smeulende kolen. (Als je dit te heftig vindt, rechtstreeks op de kolen, kun je ze ook gewoon op het rooster garen (200 °C, direct vuur), dan duurt het wel wat langer.) Draai af en toe om en controleer na 1 uur de garing met een rvs-satépen (denk aan een gare aardappel).
Laat de gare koolrabi's liggen totdat je ze met de hand kunt pellen en eventueel met behulp van een klein mesje (hoe warmer de koolrabi is, hoe makkelijker het pellen gaat).
Snijd in chunks, besprenkel met olijfolie, citroensap en bestrooi met feta.
Breng op smaak met Spaanse peper, zout en peper.
Opmerking
'Ik heb de koolrabi altijd een beetje een rare knol gevonden, in mijn traiteurstijd maakte ik ze eigenlijk alleen maar met een dille-roomsaus. Nu weet ik beter en laat ik ze onbehandeld garen boven de kolen tot ze zacht zijn. Even pellen en klaar.' - Julius Jaspers
Kookboek
Het recept 'Koolrabi met feta' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass Groente op de BBQ
Julius Jaspers
In 'Masterclass Groente op de BBQ' laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma