Gekruide botereieren met linzen en gebakken sjalotjes
bereiden
Ingrediënten
- 450 g (voor)gekookte Le Puy-linzen, uitgelekt
- 4 eieren
- 225 g Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook, 1 geraspt en 1 gekneusd
- sap van ½ limoen
- 115 g boter
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel milde chilipoeder
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel korianderzaad
- ¼ theelepel chilivlokken
- 1 handvol gemengde zachte kruiden, grof gehakt
- 3 eetlepels gebakken sjalotjes
- platbrood, voor erbij
- limoenpartjes, voor erbij
Bereiden
Verwarm de linzen in een pan met een klein scheutje water. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren 6 minuten in kokend water in een steelpan en giet ze af. Meng intussen de Griekse yoghurt, geraspte knoflook, het limoensap en een snufje zout in een kom. Zet opzij.
Leg de linzen op een grote serveerschaal en schep de yoghurt erover. Pel de eieren, halveer ze en leg ze op de linzen. Verwarm de boter in een kleine pan met de kurkuma, chilipoeder, komijnzaad, korianderzaad, chilivlokken en het gekneusde teentje knoflook 2 tot 3 minuten op laag vuur, of totdat de boter gaat schuimen en de knoflook gaat sissen.
Schenk het gesmolten botermengsel over het gerecht, zodat alles goed met de boter wordt doordrenkt.
Bestrooi met grof gehakte kruiden en gebakken sjalotjes en serveer met het platbrood en de limoenpartjes.
Variatietip
Gebruik als alternatief 250 g ongekookte linzen en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Opmerking
Voorgekookte peulvruchten zijn een geweldige troef om bij de hand te hebben. Je kunt je eigen linzen in porties koken en in de diepvries bewaren, of ze gewoon bij je plaatselijke supermarkt kopen. Serveer deze linzen met platbrood, ingesmeerd met een beetje boter om ze extra lekker te maken en alle saus op te smikkelen.
Kookboek
Het recept 'Gekruide botereieren met linzen en gebakken sjalotjes' is afkomstig uit het kookboek...
Last Minute Dinners
Frankie Unsworth
'Last Minute Dinners' biedt een moeiteloze aanpak, waarbij eenvoud boven overdaad wordt verkozen. Van bedrieglijk eenvoudige, maar toch spectaculaire, diners in het weekend of het gemak van een geweldig eenpansgerecht doordeweeks
... lees verder © Good Cook