Groene linzen met wortel, bietjes en dille
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,1
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g gekookte groene linzen
- 2 worteltjes, geschrapt, geraspt
- ½ bosje dille, grof gehakt
- 1 grapefruit, in stukjes
- 50 g geraspte kaas
- 2 rode bieten, zonder schil, in dunne plakken
- ½ rodekool, in dunne reepjes
- 2 eetlepels walnotenolie
Bereiden
Giet de linzen af. Voeg de worteltjes, dille en grapefruit toe terwijl de linzen nog warm zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rest van de ingrediënten erdoor. Serveer meteen.
Tip
Koop goede linzen. Die zijn wat duurder, maar smaken veel beter. De kleur wordt diepgroen en ze hebben meer beet dan de goedkope exemplaren. Puylinzen (lentilles du Puy, groene linzen uit Frankrijk) zijn onze favoriet.
Kookboek
Het recept 'Groene linzen met wortel, bietjes en dille' is afkomstig uit het kookboek...
Het beste dieet ter wereld kookboek
Christian Bitz & Arne Astrup
In 'Het beste dieet ter wereld kookboek' van Arne Astrup en voedingsdeskundige Christian Bitz staan veel nieuwe, gezonde en heerlijke recepten... lees verder
© Kosmos Uitgevers