Groene linzen met wortel, bietjes en dille

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g gekookte groene linzen
  • 2 worteltjes, geschrapt, geraspt
  • ½ bosje dille, grof gehakt
  • 1 grapefruit, in stukjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 rode bieten, zonder schil, in dunne plakken
  • ½ rodekool, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels walnotenolie

Bereiden

Giet de linzen af. Voeg de worteltjes, dille en grapefruit toe terwijl de linzen nog warm zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rest van de ingrediënten erdoor. Serveer meteen.

Tip

Koop goede linzen. Die zijn wat duurder, maar smaken veel beter. De kleur wordt diepgroen en ze hebben meer beet dan de goedkope exemplaren. Puylinzen (lentilles du Puy, groene linzen uit Frankrijk) zijn onze favoriet.

Kookboek

Het recept 'Groene linzen met wortel, bietjes en dille' is afkomstig uit het kookboek...

Het beste dieet ter wereld kookboek

Christian Bitz & Arne Astrup

In 'Het beste dieet ter wereld kookboek' van Arne Astrup en voedingsdeskundige Christian Bitz staan veel nieuwe, gezonde en heerlijke recepten... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Linzen recept tips

Reacties op dit recept

  • InaIk vond het wat tegenvallen. Zou iets meer biet gebruiken en wat minder rode kool. In die hoeveelheden mogelijk ook wat meer grapefruit.

    reageren

  • MeikeNee, hier hou ik niet van. De smaken spreken elkaar tegen. Het is gewoon geen prettig gerecht om te eten. Het gerecht vormt geen geheel.

    reageren