Pannetje met linzen en Morteauworst
bereiden
Ingrediënten
- 80 g groene linzen
- 80 g zwarte linzen (biologische winkel of oosterse toko)
- 80 g oranje linzen (biologische winkel of oosterse toko)
- 2 kippenbouillonblokjes opgelost in ongeveer 750 ml water
- 1 ui, gesnipperd
- 1 takje verse tijm
- 1 laurierblad
- ½ Morteauworst
- 2 eetlepels grove mosterd
Bereiden
Kook de drie soorten linzen elk apart op middelhoog vuur in 500 ml gezouten koud water. Reken 10 minuten voor de oranje linzen en 20 minuten voor de groene en zwarte linzen.
Doe de bouillon, ui, tijm, het laurierblad en de worst in een pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
Giet de linzen af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de worst en snijd hem in de lengte doormidden. Snijd dan in plakjes. Giet de bouillon door een fijne zeef en schep er dan de mosterd door.
Verdeel het linzenmengsel over 6 mini pannetjes en vul ze daarna tot de helft met de bouillon. Schik er de plakjes worst op. Leg er de deksels op en bak 25 minuten in de oven.
Extra benodigd
6 mini pannetjes
Kookboek
Het recept 'Pannetje met linzen en Morteauworst' is afkomstig uit het kookboek...
Mini pannetjes
José Maréchal
Het kleinkind van onze oude stoofpan is een schoonheid! Van vooraf tot dessert gaan deze mini pannetjes zo uit de keuken op tafel. Ieder krijgt een eigen pannetje... lees verder
© Good CookLinzen tips
Reacties op dit recept
- Marga Wat is Morteauworst? En welke worst kan in plaats daarvan worden gebruikt?
- Luce Saucisse de Morteau is een gerookt varkensworstje uit de Jura.
- eugenie Ik heb het met 'Hema-worst' gemaakt en gegeten, HEERLIJK.