Romige belugalinzen met truffelolie en Parmezaanse kaas

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g belugalinzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g ui, fijngesnipperd
  • 50 g wortel, in kleine stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • ΒΌ theelepel tijm + wat extra om op smaak te brengen
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel truffelolie + extra om te bedruppelen
  • 4 eieren, zachtgekookt
  • fijngehakte bieslook

Bereiden

Was en spoel de belugalinzen.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en wortel ca. 3 minuten op middelhoog vuur totdat de ui glazig is.

Voeg de linzen, knoflook, het laurierblad en de tijm toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.

Voeg 500 ml water toe en kook de linzen met een deksel op de pan in ca. 20-30 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout, zwarte peper en tijm.

Giet de linzen af. Meng de Parmezaanse kaas en truffelolie door de linzen.

Serveer met een zachtgekookt ei per persoon. Garneer met bieslook en druppel er een beetje truffelolie over.

Kookboek

Het recept 'Romige belugalinzen met truffelolie en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Extra Vierge

In 'Extra Vierge' deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de verrassende, toegankelijke en gezonde recepten zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Linzen tips