Roergebakken paksoi met rode peper, gember en knoflook

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g paksoi
  • ½ eetlepel arachideolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1½ cm gemberwortel, fijngehakt
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in heel dunne reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiden

Haal de bladeren van de paksoi van elkaar en snijd ze in de lengte door. Als je babypaksoi gebruikt, snijd je de kropjes alleen in de lengte doormidden.

Verhit de olie in een wok tot die heel heet is. Voeg de knoflook, gember en peper toe en roerbak ongeveer 10 seconden, voeg dan de paksoi toe en bak totdat de bladeren bijna helemaal zacht zijn. Let goed op dat de knoflook niet verbrandt, dat gebeurt vrij snel.

Voeg de sojasaus toe en roer door zodat de paksoi met de saus bedekt is. Serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken paksoi met rode peper, gember en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

Groenten, 80 recepten stap voor stap

Molly Brown

Van gewone pieper tot vergeten groenten: niets is lekkerder en populairder dan variëren met groenten. 'Groenten, 80 recepten stap voor stap' leert je de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Paksoi recept tips

Reacties op dit recept

  • ElsjeWat een héérlijk gerecht en met weinig ingrediënten. Super makkelijk klaar te maken en dan maar smullen.

    reageren

  • IngLekker simpel gerecht maar heerlijk! Bij ons inmiddels favo bij de nasi. Ik voeg wel wat zout toe want twee eetlepels sojasaus is mij te veel.

    reageren

  • ingPS Ik snijd ze niet overlangs maar hak de witte stukken en stukjes, bak die eerst, en na ongeveer vier minuutjes de bladeren, die zijn namelijk heel snel klaar!

    reageren

  • PasonlneIn plaats van sojasaus gebruik ik Kikkoman.

    reageren