Pompoen curry met kikkererwten en lamsvlees

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g gekookte kikkererwten of 125 g gedroogde kikkererwten
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 groene paprika's, in repen
  • 2 scherpe rode pepers, in reepjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g fruitig pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • kerriepoeder, naar smaak mild tot scherp (evt. 1 zakje groene currypasta)
  • 100 ml kokosmelk
  • wat groentebouillon
  • 400 g lamsfilet, in blokjes of reepjes
  • ½ bosje koriander of peterselie

Voorbereiden

Leg de gedroogde kikkererwten een nacht in het water.

Bereiden

Giet het weekwater af. Zet de erwten in ruim vers water op en kook ze op laag vuur in 50 tot 60 minuten gaar.

Fruit uien, paprika's en pepers in 2-3 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen erbij en fruit die mee. Kruid alles met kerriepoeder of groene curry. Schenk de kokosmelk en wat groentebouillon erbij en laat het gerecht op laag vuur in 8 tot 10 minuten beetgaar worden.

Breng het lamsvlees licht op smaak met zout en peper. Bak het in een koekenpan met wat olijfolie op hoog vuur aan en doe het samen met de kikkererwten bij de groenteragout. Strooi voor het serveren peterselie of koriander over de curry.

Kookboek

Het recept 'Pompoen curry met kikkererwten en lamsvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden pompoenen boek

De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder

© De Lantaarn

Pompoen tips

Reacties op dit recept

  • Erik Geinig, kikkererwten een nacht inweken, 60 minuten koken maar wat moet je er dan vervolgens mee?
  • Esther Haha, je hebt gelijk, staat nergens vermeld.
  • hennie Er staat toch dat je het lamsvlees SAMEN MET DE KIKKERERWTEN bij de groentecurry moet doen?!
  • N Ik zie ook dat de erwten 60 minuten moet koken in schoon water na het weken.