Pompoen curry met kikkererwten en lamsvlees
- 4 personen
- 100 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vlees
Ingrediënten
- 250 g gekookte kikkererwten of 125 g gedroogde kikkererwten
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 2 groene paprika's, in repen
- 2 scherpe rode pepers, in reepjes
- olijfolie om in te bakken
- 500 g fruitig pompoenvruchtvlees, in blokjes
- kerriepoeder, naar smaak mild tot scherp (evt. 1 zakje groene currypasta)
- 100 ml kokosmelk
- wat groentebouillon
- 400 g lamsfilet, in blokjes of reepjes
- ½ bosje koriander of peterselie
Voorbereiden
Leg de gedroogde kikkererwten een nacht in het water.
Bereiden
Giet het weekwater af. Zet de erwten in ruim vers water op en kook ze op laag vuur in 50 tot 60 minuten gaar.
Fruit uien, paprika's en pepers in 2-3 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen erbij en fruit die mee. Kruid alles met kerriepoeder of groene curry. Schenk de kokosmelk en wat groentebouillon erbij en laat het gerecht op laag vuur in 8 tot 10 minuten beetgaar worden.
Breng het lamsvlees licht op smaak met zout en peper. Bak het in een koekenpan met wat olijfolie op hoog vuur aan en doe het samen met de kikkererwten bij de groenteragout. Strooi voor het serveren peterselie of koriander over de curry.
Kookboek
Het recept 'Pompoen curry met kikkererwten en lamsvlees' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden pompoenen boek
Erica Bänziger
De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het... lees verder
© De Lantaarn