Gegrilde pompoen met feta

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 2 tomaten
  • 200 g feta
  • olijfolie

Bereiden

Halveer de pompoen en haal de pitten eruit. Laat de schil eraan en snijd er maantjes af. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste schotel. Zet 20 minuten in een warme oven van 180 °C.

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, haal het zachte deel eruit en snijd ze nu in maantjes. Voeg ze halverwege de baktijd van de pompoen toe, dus na 10 minuten.

Verkruimel de feta en strooi deze 5 minuten voor het einde van de baktijd over de pompoen en de tomaten.

Tip

Als je pompoenpuree maakt, haal je de schil er het beste af, maar in dit gerecht niet, het geeft meer smaak en karakter aan het eten. Bovendien zitten net onder de schil veel vitaminen en mineralen.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde pompoen met feta' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn pure keuken 1 & 2

Pascale Naessens

De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Pompoen recept tips

Reacties op dit recept

  • MurielDit is een superlekker gerechtje voor vegetariërs!

    reageren

  • AntonNa 20 minuten is pompoen echt nog niet gaar. Wel lekker, maar duurt minstens 40 minuten.

    reageren