Kruidige pompoen-blokjes uit de oven
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 750 g pompoen
- handje verse tijm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
- 1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
- scheut olijfolie (ca. 6 eetlepels)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in vrij grote blokken van ca. 3x3 cm. Doe ze in een met wat olie ingevette braadslee.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe ze met de knoflook, gedroogde chilipeper, ketoembar en zout en peper naar smaak in een vijzel. Stamp en wrijf dit goed door elkaar en voeg geleidelijk een flinke scheut olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel heb. Giet dit over de pompoen en hussel goed door elkaar. (Geen vijzel? Alles goed fijnhakken en mengen in een gewone kom.)
Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat de pompoen in 30 minuten gaar en geurig roosteren. Schep tussentijds een of twee keer even om en prik erin met een vork: als ze zacht zijn, zijn ze klaar. Doe de pompoen over in een schaal en breng eventueel op smaak met wat zout. Lekker bij kip.
Kookboek
Het recept 'Kruidige pompoen-blokjes uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin
Karin Luiten
Veel mensen houden van lekker eten, maar vinden koken eigenlijk vooral lastig en tijdrovend, zeker als er bezoek op komst is. Help, wat moet je maken?... lees verder
© Uitgeverij Becht