Geroosterde pompoen, knolselderij en venkel van The River Cafe
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g knolselderij
- 250 g butternut-pompoen
- 2 venkelknolletjes
- 200 g pruimtomaten, gehalveerd
- 4 teentjes knoflook, gehalveerd
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van 2 cm. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik. Verwijder de buitenste taaie bladeren van de venkel, halveer elk knolletje en snijd elke helft in 3 partjes.
Kook de knolselderij en venkel 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en doe ze in een grote kom. Voeg de pompoen toe met de tomaten en knoflook. Schep er royaal zout en peper door met voldoende olijfolie om de groenten te bedekken.
Doe ze in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de stukken om en rooster de groenten tot ze gaar zijn, ongeveer 45 minuten in totaal.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde pompoen, knolselderij en venkel van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Easy 2
Rose Gray & Ruth Rogers
Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder
© Kosmos Uitgevers