Bretonse stamppot met prei en cider
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 750 g aardappelen
- 2 preien, in ringen
- 125 ml cider (brut of demi sec)
- 125 ml crème fraîche
Bereiden
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Kook intussen de prei ongeveer 10 minuten in de cider.
Giet de aardappelen af. Stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur is gezet. Pureer de aardappelen. Klop de crème fraîche door de puree.
Schep de prei met de cider door de puree. Warm de stamppot nog even door en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper.
Tip voor niet-vegetariërs
Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gegrilde kalfskoteletten.
Kookboek
Het recept 'Bretonse stamppot met prei en cider' is afkomstig uit het kookboek...
Stamppotten
Anne Scheepmaker
'Stamppotten' bevat behalve zalige vlees- en visstamppotten natuurlijk ook vegetarische stamppotten en een groot aantal internationale stamppotten. Van frisse zomer
... lees verder © Uitgeverij Becht