Geroosterde prei met parmezaancrumble en een knoflook-wiersaus
bereiden
Ingrediënten
- 8 kleine preien
- olijfolie
- voor het kruim
- 75 g gezouten boter op kamertemperatuur
- 90 g bloem
- 70 g parmezaan, fijn geraspt
- voor de zeewiersaus
- 5 cm verse gezouten wakame (middennerf en blad)
- 20 g verse gezouten dulse
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel geroosterde-sesamolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Spoel het zout van de wakame en de dulse.
Maak de prei schoon. Haal de buitenste bladeren eraf. Snijd de preistronken in de lengte tot op de helft door om ze goed te kunnen schoonspoelen. Trek ze open en houd ze onder koud stromend water. Schik ze op een bakplaat, sprenkel er olijfolie over en zet ze 15 minuten in de oven.
Maak intussen de crumble. Snijd de boter in blokjes, doe ze in een kom samen met de bloem en de geraspte parmezaan. Meng alles met de hand tot een kruimelig deeg. Doe het deeg in een bakvorm en zet het samen met de prei nog eens 10 minuten in de oven tot de crumble goudgeel is.
Maak intussen de zeewiersaus. Rasp een teen knoflook bij de olijf- en de sesamolie. Snijd het wier heel fijn en meng het door de saus. Laat de saus dan rusten.
Leg de preien als ze gaar zijn op een grote schaal, verkruimel het parmezaandeeg erover en verdeel er de zeewiersaus over.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde prei met parmezaancrumble en een knoflook-wiersaus' is afkomstig uit het kookboek...
Zeewier & co
Julie Desnoulez
'Zeewier & co' biedt meer dan 60 heerlijke en eenvoudige recepten met diverse soorten zeewier, van lekkere snacks, spreads, hoofd- en bijgerechten tot en met desserts en biedt naast de recepten degelijke productinformatie, bewaartips en meer
... lees verder © Good Cook