Prei met zomerse paprikavinaigrette
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 12 dunne preien
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- ½ eetlepel citroenrasp
- 1 sjalotje, gesnipperd
- ½ rode en ½ oranje paprika, in zeer kleine blokjes
- 1 groene puntpaprika, in zeer kleine blokjes
- 8 kerstomaatjes, in dunne partjes
- 3 eetlepels kappertjes, uitgelekt
Bereiden
Kook de stukken prei in 12-15 minuten beetgaar in water met zout. Doe ze over in een vergiet, spoel ze na met koud water en halveer ze in de lengte en in de breedte.
Klop de olie, azijn en het citroenrasp door elkaar in een kom en breng de dressing op smaak met zout en peper. Roer de sjalotsnippers en blokjes paprika door de dressing.
Leg per persoon 4 stukjes prei overdwars op elkaar. Verdeel de tomaat en de kappertjes over de prei en schep er de dressing over en omheen.
Kookboek
Het recept 'Prei met zomerse paprikavinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Tapas
diverse auteurs
Tapas eten volgens de Spaanse traditie betekent genieten van de lekkerste, meest uiteenlopende hapjes. Alles mag en alles kan. Eet ze als complete maaltijd of... lees verder
© Inmerc