Stoofpotje van prei en champignons met pitten en zaden
bereiden
Bevat per portie
263 kcal
7 g eiwit
15 g vet
50 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eetlepels gemengde pitten en zaden (bijvoorbeeld pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)
- 25 g boter
- 150 g prei, in schuine stukjes van 2 cm lang
- 175 g kleine champignons
- 1 teentje knoflook, geperst
- 225 g quinoa
- 750 ml groentebouillon
- ½ theelepel gedroogde gemengde kruiden
- sap en geraspte schil van 1 (kleine) citroen
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Rooster de pitten en zaden kort in een grote, droge koekenpan in ca. 2-3 minuten op matig vuur. Schep ze op een bord om af te koelen.
Smelt de boter in een steelpan en bak de prei en champignons met de knoflook 1 minuut op matig tot hoog vuur.
Strooi de quinoa erbij en schep goed om. Voeg de bouillon en het gedroogde kruidenmengsel toe. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de quinoa afgedekt 15 minuten pruttelen, of tot de quinoa en groenten gaar zijn en bijna alle vloeistof is opgenomen.
Roer het citroensap en de -rasp en de peterselie door de quinoa en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep tot slot de geroosterde pitten en zaden door de quinoa.
Kookboek
Het recept 'Stoofpotje van prei en champignons met pitten en zaden' is afkomstig uit het kookboek...
Quinoa, nr. 1 superfood
Eric van Veluwen
In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, salade en soep tot... lees verder
© Carrera UitgeversPrei tips
Reacties op dit recept
- H.W. Wat voor soort gemengde gedroogde kruiden kun je hierbij gebruiken?