Quinoa recepten
-
tip Quinoa met gegrilde groenten
Vegetarisch, 50 min 7,5
-
tip Quinoa met champignons en rucola
Vegetarisch, 10 min 7,5
-
Mexicaanse quinoa
Vegetarisch, 25 min 7,5
-
Quinoa cherry break
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Quinoa goreng
Gevogelte, 30 min 8,3
-
Quinoa met daikon en geroosterde bietjes
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Rode quinoa met pistachenoten
Vegetarisch, 25 min 8,2
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Quinoa
Quinoa (spreek uit: kienwa) is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant die al 5.000 jaar geleden op extreme hoogtes in het Andesgebergte van Ecuador, Peru, Bolivia en Argentinië werd verbouwd door de Inca's. Het is geen graan en het bevat geen gluten, maar het is rijk aan eiwitten die alle essentiële aminozuren bevatten. Ideaal dus voor vegetariërs. Spoel quinoa altijd eerst in een zeef onder de kraan, er zit namelijk een laagje op dat bitter smaakt en anders neem je dit mee in je gerecht. Quinoa neemt drie keer in volume toe na het koken. Gebruik twee delen water op één deel droge quinoa. De kooktijd bedraagt ongeveer 12 minuten. Zet dan het vuur af en laat nog even staan. Je zult zien dat de quinoa nog zwelt.
[ Beeld: Elena Schweitzer | Shutterstock.com ]