Ratatouille met chilipeper
bereiden
Ingrediënten
- 2 koffielepels olijfolie
- 2 uien, in dunne ringen
- 1 kleine groene paprika, in reepjes
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 1 kleine courgette, in plakjes
- 5 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 200 g aardappelen, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- ¼ koffielepel chilipoeder of chilipeper
Bereiden
Verhit de olijfolie. Fruit de uienringen 2 minuten, doe de paprikareepjes, aubergineblokjes en courgetteplakjes erbij en bak de groenten onder voortdurend omscheppen 2 minuten.
Voeg de tomaten, de aardappelblokjes en de knoflook toe. Breng op smaak met zout en bestrooi met Provençaalse kruiden en chilipeper. Schep om, doe het deksel op de pan en laat de ratatouille op een laag vuur in 20 minuten gaar stoven.
Tip
Deze ratatouille kun je warm of koud eten. Van opnieuw opwarmen wordt de ratatouille alleen maar lekkerder. Neem - als de tomaten veel vocht afgeven - kort voor het eind van de stooftijd het deksel van de pan zodat het overtollige vocht kan verdampen.
Kookboek
Het recept 'Ratatouille met chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...
Onmisbare klassiekers
diverse auteurs
Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella, stoofpotje met konijn... ze passen perfect in een
... lees verder © Uitgeverij LannooRatatouille tips
Reacties op dit recept
- Esther Ik heb geleerd de ingrediënten voor de ratatouille apart te bereiden en op het laatst pas samen tot een geheel te vormen. Dit zou zijn (volgens de traditionele wijze) om de individuele smaken beter tot z'n recht te laten komen.