Ratatouille-spies met basilicumolie
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
461 kcal
2 g eiwit
45 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode paprika's
- 2 bosjes basilicum
- 150 ml olijfolie
Voorbereiden
Was de aubergine en snijd hem in grove blokjes. Bestrooi de aubergine met zout en laat ca. 1 uur in een vergiet uitlekken.
Maal de knoflook, de ui, de rozemarijn, de tijm en de tomatenpuree met 2 eetlepels olijfolie fijn in een vijzel of keukenmachine tot een marinade. Spoel de aubergine af en dep goed droog met keukenpapier. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Meng de aubergine en de paprika met de marinade en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast een nacht marineren.
Bereiden
Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Blancheer de blaadjes kort in kokend water met wat zout. Spoel het basilicum onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Knijp zo veel mogelijk vocht uit het basilicum. Maal het basilicum in een keukenmachine fijn en voeg geleidelijk 150 ml olijfolie toe.
Steek de stukken aubergine en paprika om en om op houten spiesen. Gril de ratatouillespiesen 10 tot 12 minuten op de barbecue en draai ze regelmatig. Druppel er vlak voor het serveren wat van de basilicumolie overheen.
Extra benodigd
Houten spiesen, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Ratatouille-spies met basilicumolie' is afkomstig uit het kookboek...
foodies kookboek
diverse auteurs
Ter ere van het honderdste nummer van 'foodies' verschijnt nu het 'foodies kookboek'. De honderd beste recepten uit 'foodies' verzameld in een heerlijk... lees verder
© Nieuw Amsterdam