Taartje met courgette- en paprikaratatouille en geitenkaas

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 13 waarderingen

Bevat per portie

450 kcal
11 g eiwit
35 g vet
24 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 25 g hazelnoten, fijngehakt
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 kleine rode paprika, in stukjes
  • 2 theelepels rozemarijn, fijngehakt

Bereiden

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet vier lage taartvormpjes van ca. 10 cm doorsnee in en bekleed de vormpjes met een plakje deeg. De randjes van het deeg mogen boven de vormpjes uitsteken.

Strooi de hazelnoten over de bodem en druk ze erin. Strooi tweederde van de kaas erover. Bak de taartjes in de oven in ca. 15 minuten mooi bruin en gaar.

Verwarm de olie in een pan en schep alle groente erdoor. Smoor de groente met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten beetgaar. Schep ze af en toe om. Breng de ratatouille op maak met zout en peper.

Zet de taartjes op vier warme borden en schep de ratatouille erin. Strooi de geitenkaas en rozemarijn erover.

Extra benodigd

Taartvormpjes

Het recept 'Taartje met courgette- en paprikaratatouille en geitenkaas' wordt je aangeboden door

Ratatouille tips

Reacties op dit recept

  • Karin ik gebruik i.p.v. taartvormpjes een grote muffinvorm.