Taartje met courgette- en paprikaratatouille en geitenkaas
bereiden
Bevat per portie
450 kcal
11 g eiwit
35 g vet
24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 25 g hazelnoten, fijngehakt
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 kleine rode paprika, in stukjes
- 2 theelepels rozemarijn, fijngehakt
Bereiden
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet vier lage taartvormpjes van ca. 10 cm doorsnee in en bekleed de vormpjes met een plakje deeg. De randjes van het deeg mogen boven de vormpjes uitsteken.
Strooi de hazelnoten over de bodem en druk ze erin. Strooi tweederde van de kaas erover. Bak de taartjes in de oven in ca. 15 minuten mooi bruin en gaar.
Verwarm de olie in een pan en schep alle groente erdoor. Smoor de groente met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten beetgaar. Schep ze af en toe om. Breng de ratatouille op maak met zout en peper.
Zet de taartjes op vier warme borden en schep de ratatouille erin. Strooi de geitenkaas en rozemarijn erover.
Extra benodigd
Taartvormpjes
Het recept 'Taartje met courgette- en paprikaratatouille en geitenkaas' wordt je aangeboden door okoko recepten
Ratatouille tips
Reacties op dit recept
- Karin ik gebruik i.p.v. taartvormpjes een grote muffinvorm.