Gevulde savooiekool met zalm
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote sjalot, gesnipperd
- 15 g boter
- 300 ml witte wijn
- 150 ml room
- 1 kleine savooiekool
- 500 g zalmfilet
- 2 plakjes gerookte zalm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
Stoof de sjalot glazig in een steelpannetje met de boter. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Verdeel de kool in bladeren, verwijder de harde kern, was de koolbladeren en blancheer ze vervolgens gedurende 10 minuten in het net niet kokende water. Laat uitlekken.
Leg in elk minipotje ongeveer 3 koolbladeren. Snijd de zalm in grote stukken en leg ze in de potjes. Leg in elk potje een half plakje gerookte zalm, schep er 1 eetlepel wittewijnsaus over en sluit de koolbladeren over de zalm.
Dek de potjes af en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Gevulde savooiekool met zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Mini-potjes & pannetjes
Sylvie Aït-Ali
In 'Mini-potjes en pannetjes' staan tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete bereidingen in mini-potjes, mini-pannetjes en mini-gratin... lees verder
© Standaard Uitgeverij